John Leo (66) uit Geel is The Voice Senior 2018. Hij kon de publieksjury in de finale het meeste overtuigen en gaat met de hoofdprijs aan de haal: een single-opname en €10.000. 'Ik besefte eerst niet dat An Lemmens mijn naam noemde, zo zenuwachtig was ik', was John's eerste reactie. 

In de finale traden 8 kandidaten aan die halverwege tot de helft werden gereduceerd. De ultieme top-4 waren Lou Driesen (62, Kapellen), Rita Roelandt (65, Herzele), François Van den Broeck (66, Lier) en John Leo (66, Geel).

Jaren geleden werkte Leo Geudens - alias John Leo - nog bij DAF Trucks in Oevel en Van Hool in Koningshooikt, maar muziek is altijd intens belangrijk geweest in zijn ­leven.

''k Mag rugpijn hebben of doodziek zijn, op het podium voel ik me kiplekker. Dat is de plek waar ik al een halve eeuw thuishoor", lacht de sympathieke Gelenaar, die in de finale onder andere het nummer 'Hij Is Maar een Clown' van Ben Cramer (NL) presenteerde.  'M'n coach Walter Grootaers had me aangeraden dat nummer te zingen, omdat hij vond dat ik daar geknipt voor was. En het was duidelijk de ideale keuze.'

Met zijn showband speelde hij in de jaren 80 en 90 honderden malen in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. (wg/vtm) Foto vtm/ N.